Rețete

Manja Gagauziană (Sos de pui)

40 min

mediu

4-5 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 1,5 lingurițe de condimente „Murdea” de la ASW
  • 700g de pui
  • 70 ml de ulei vegetal
  • 3 cepe tocate marunt
  • 1 morcov mediu tocat
  • ½ lingură de paprica de la ASW
  • 2 linguri de făină
  • 2 frunze de dafin uscate de la ASW
  • Sare și piper negru după gust

Metoda de preparare

  1. Tăiați puiul in bucăți medii. Încălziți 70 ml ulei într-un ceaun și adăugați puiul. Prajiti la foc mediu până toate părțile se rumenesc. Nu vă faceți griji despre prepararea. Scoateți puiul din ceaun și dați-ld deoparte.
  2. Adaugati ceapa si morcovul tocat marunt in ceaun si prajiti aproximativ 7 minute. Adăugați 1/2 lingură de paprica ASW sau gem de ardei roșu gras și amestecați.
  3. Adăugați 2 linguri de făină, continuând să amestecați pentru a evita cocoloașe. Fierbeti cu capacul deschis inca 5 minute.
  4. Toarnati apă fiartă și amestecati bine până când sosul devine omogen. În consecință ar trebui să semene cu chefirul.
  5. Condimentati cu sare după gust și adaugati frunza de dafin.
  6. Adăugați bucățile de pui înapoi în ceaun și gătiți la foc mic cu capacul întredeschis până prigatirea.
  7. 5 minute înainte de final adăugați condemente Miurdea de la ASW și piper negru după gust, puteți adăuga 1/4 linguriță de chili măcinat.
  8. Când va fi terminat, acoperiți ceanul și lăsați să se odihneasca încă 10-15 minute înainte de servire.

Serviti cu mămăligă. Poftă bună!

Condimente din toată lumea