Rețete
Manja Gagauziană (Sos de pui)
40 min
mediu
4-5 persoane

Condimente
Ingrediente
- 1,5 lingurițe de condimente „Murdea” de la ASW
- 700g de pui
- 70 ml de ulei vegetal
- 3 cepe tocate marunt
- 1 morcov mediu tocat
- ½ lingură de paprica de la ASW
- 2 linguri de făină
- 2 frunze de dafin uscate de la ASW
- Sare și piper negru după gust
Metoda de preparare
- Tăiați puiul in bucăți medii. Încălziți 70 ml ulei într-un ceaun și adăugați puiul. Prajiti la foc mediu până toate părțile se rumenesc. Nu vă faceți griji despre prepararea. Scoateți puiul din ceaun și dați-ld deoparte.
- Adaugati ceapa si morcovul tocat marunt in ceaun si prajiti aproximativ 7 minute. Adăugați 1/2 lingură de paprica ASW sau gem de ardei roșu gras și amestecați.
- Adăugați 2 linguri de făină, continuând să amestecați pentru a evita cocoloașe. Fierbeti cu capacul deschis inca 5 minute.
- Toarnati apă fiartă și amestecati bine până când sosul devine omogen. În consecință ar trebui să semene cu chefirul.
- Condimentati cu sare după gust și adaugati frunza de dafin.
- Adăugați bucățile de pui înapoi în ceaun și gătiți la foc mic cu capacul întredeschis până prigatirea.
- 5 minute înainte de final adăugați condemente Miurdea de la ASW și piper negru după gust, puteți adăuga 1/4 linguriță de chili măcinat.
- Când va fi terminat, acoperiți ceanul și lăsați să se odihneasca încă 10-15 minute înainte de servire.
Serviti cu mămăligă. Poftă bună!