Recete

Cafea Kenya

5 min

simplu

1 persoane

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • Jumătate de linguriță de zahăr 
  • 1 linguriță cu vârf de cafea macinată
  • 1 g de condiment ASW «Pentru cafea Kenia» (pe vârful linguriței)

Metoda de preparare

Una din caracteristici bucătăriei keniene este utilizarea unui număr mare de mirodenii, din care cel mai popular este ardei iute chili. Cafea Kenya -  este o băutură care are un gust și aromă picantă, și «efect de încălzire» care durează până la 10 minute. Dacă cafeaua se prepară în mașina de cafea, condimentul «Pentru cafea Kenia» se pune direct în cana. Dacă cafeaua se prepară în ibric sau gheizer filtru de cafea, atunci condimentul se amestecă cu cafea.

Cafea Kenya se prepară în mod tradițional.

Într-unibric înclălzit se pune cafea, condiment «Pentru cafea Kenya», zahărul și se amestecă.

Se toarnă apa, se amestecă și se pune la foc. Se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc și se așteaptă până când cafeaua se retrage. Se dă din nou în clocot; acest procedeu se repetă de trei ori. După ce cafeaua e gata, în inbric se adaugă câteva picături de apă rece ca zațul să se lase pe fundul ibricului.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea