Recete

Rața pentru Crăciun

180 min

bucătar-șef

8 persoane

Ingrediente

  • 1 rață întreagă (2-2,5 kg)
  • 2 linguri de ulei
  • Sare după gust
  • 2 linguri de condiment ASW “Pentru basturma”
  • 2-3 gutui
  • 2-3 mere
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de sos de soia 

Metoda de preparare

Rața se spală  (inclusiv și interiorul), după ce se șterge bine cu prosoape din hârtie.

Amestecăm 2 linguri de ulei cu 1 lingură de condiment ASW “Pentru basturma”.

Rața se unge cu uleiul condimentat și se presară cu sare atât în interior, cât și în exterior. Apoi rața se pune într-o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se lasă în frigider peste noapte. (se poate și mai mult). Rața se scoate din frigider și se șterge bine cu prosoape de hîrtie. 1 gutui și un măr se taie în sferturi, și se introduc în burta de la rața, după ce burta se prinde cu câteva scoibitori (sau ața) să se închidă bine. Rața se împachetează într-o folie de aluminiu ca să nu pătrundă aerul și se dă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 2,5-3 ore. Preparăm amestecul din miere, sos de soia și 1 lingură de condiment “Pentru basturma”.

Peste 3 ore scoatem rața din cuptor, înlăturăm folia, scoatem rfuctele, se unge cu amestecul preparat și se pune înapoi în cuptor. La fiecare 10-15 minute (2-3 ori) ungem rața și o dăm în cuptor.

La final se obține o piele rumenită și crocantă.

Rața se scoate atent pe o farfurie mare, se decorează cu verdeață (de exemplu rozmarină) și fructe coapte. Poftă bună!

Condimente din toată lumea