Rețete
Chicken Butter Clasic
40 min
mediu
8 persoane
Condimente
Ingrediente
- 2 kilograme pulpe de pui
- 3 linguri unt
- 1 ceapa taiata cubulete
- 1 lingură de ghimbir ras de la AllSpiceWorld
- 5 căței de usturoi tocat
- 1 linguriță de chimion de la AllSpiceWorld
- 1 linguriță de coriandru de la AllSpiceWorld
- ¼ linguriță praf de chili de la AllSpiceWorld
- ½ linguriță turmeric de la AllSpiceWorld
- 1 băț de scorțișoară
- ¾ linguriță sare kosher sau după gust
- ¼ ceașcă de bulion de pui
- 390 g de roșii zdrobite
- 1 linguriță zahăr
- 1 cană smântână grea
Marinadă:
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 linguriță de paprica de la AllSpiceWorld
- 1 lingurita turmeric de la AllSpiceWorld
- ¼ linguriță cuișoare de la AllSpiceWorld
- ½ linguriță de coriandru măcinat de la AllSpiceWorld
- 1 lingură chimion de la AllSpiceWorld
- 1 cană iaurt simplu sau chefir
Metoda de preparare
- Marinati puiul in marinada, 30 min sau peste noapte.
- Scoateți puiul din marinată, permițând excesului să se scurgă. Puneți puiul în tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline sau ulei vegetal si prigatiti până se rumeneste pe ambele părți, aproximativ 6 minute. Scoateti din tigaie și lasati deoparte.
- Topiti untul la foc mediu, gatiti ceapa pana se inmoaie.
- Adăugați condimente și gătiți 1 minut sau până când este parfumat.
- Adăugați bulion de pui, puiul rumenit, roșiile zdrobite și zahărul. Fierbeti 10 minute sau pana se ingroasa usor.
- Adăugați smântână și gătiți încă 5-10 minute. Aruncați bățul de scorțișoară.
Presărați coriandru proaspăt deasupra și serviti cu orez fiert.
Poftă bună!