Rețete

Chicken Butter Clasic

40 min

mediu

8 persoane

Ingrediente

  • 2 kilograme pulpe de pui
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 lingură de ghimbir ras de la AllSpiceWorld
  • 5 căței de usturoi tocat
  • 1 linguriță de chimion de la AllSpiceWorld
  • 1 linguriță de coriandru de la AllSpiceWorld
  • ¼ linguriță praf de chili de la AllSpiceWorld
  • ½ linguriță turmeric de la AllSpiceWorld
  • 1 băț de scorțișoară
  • ¾ linguriță sare kosher sau după gust
  • ¼ ceașcă de bulion de pui
  • 390 g de roșii zdrobite
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană smântână grea

Marinadă:

  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 linguriță de paprica de la AllSpiceWorld
  • 1 lingurita turmeric de la AllSpiceWorld
  • ¼ linguriță cuișoare de la AllSpiceWorld
  • ½ linguriță de coriandru măcinat de la AllSpiceWorld
  • 1 lingură chimion de la AllSpiceWorld
  • 1 cană iaurt simplu sau chefir

Metoda de preparare

  1. Marinati puiul in marinada, 30 min sau peste noapte.
  2. Scoateți puiul din marinată, permițând excesului să se scurgă. Puneți puiul în tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline sau ulei vegetal si prigatiti până se rumeneste pe ambele părți, aproximativ 6 minute. Scoateti din tigaie și lasati deoparte.
  3. Topiti untul la foc mediu, gatiti ceapa pana se inmoaie.
  4. Adăugați condimente și gătiți 1 minut sau până când este parfumat.
  5. Adăugați bulion de pui, puiul rumenit, roșiile zdrobite și zahărul. Fierbeti 10 minute sau pana se ingroasa usor.
  6. Adăugați smântână și gătiți încă 5-10 minute. Aruncați bățul de scorțișoară.

Presărați coriandru proaspăt deasupra și serviti cu orez fiert.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea