Rețete

Ciorba de fasole cu afumatură

40 min

simplu

5 persoane

Ingrediente

  • 300-500 g carne afumată (costita, ciolan, muschi, etc.) 
  • 1 conservă  fasole în sos de roșii
  • 4 cartofi 
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1-2 ardei grași
  • Condiment “Adjica” de la All Spice World (ASW)
  • Verdeață
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri pasta de roșii

Metoda de preparare

Se prepară bulionul din mezeluri afumate - mezelurile se pun în apă, după fierbere se strânge spuma și se mai fierbe 10 minute. 

Cartofii se taie cubulețe sau pai. Ardeii grași se taie cubulețe. 

Verdeața se toacă mărunt.

Ceapa se toacă mărunt. 

Morcovul se dă prin răzătoare mare sau se taie cubulețe. 

Ceapa și morcovul se călesc în ulei bine încins. 

În bulion se adaugă cartofii și ardeii grași.

Când cartofii devin moi, se adaugă ceapa și morcovul călit și fasolele îmreună cu sos de roșii.

Se adaugă pasta de roșii, ketchup, sare și piper după gust. 

La un minut de a stinge focul se adaugă verdeața și condimentul “Adjica”.

Condimente din toată lumea