Recete

Ciuperci champignion marinate

30 min

simplu

2-3 persoane

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignion
  • 4 linguri de oțet din vin alb 
  • 5 linguri de ulei 
  • 4 căței de usturoi 
  • 1 lingură de condiment ASW «Pentru scumbrie»
  • Sare, zahar după gust (în porție 2:1)

Metoda de preparare

Ciupercile se spală, se taie în două-patru, în dependență de mărime, dacă sânt mici,le puteți lăsa netăiate.
Usturoiul se curăță de coajă, se spală și se presează cu presa de usturoi. Într-un vas sau cratița se pun ciupercile, uleiul, oțetul, sarea, zahărul și condimentul ASW «Pentru scumbrie», se amestică, se acoperă cu un căpac și se aduce la fierbere la foc mediu. După ce a dat în clocot, focul se reduce, și se fierbe încă 5-8 minute. Apoi se adaugă usturoiul pisat, se acoperă cu capacul și se mai fierbe 2-3 minute.

Ciupercile gătite se răcoresc,apoi se dau la frigider. Se servesc ca aperitiv/sau se pun în borcan, se acoperă cu marinada și se păstrează la frigider. 

Condimente din toată lumea