Recete

Coaste de porc în sos de rodie

40 min

mediu

4 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 1 kg coaste de porc (cu puțină grăsime)
  • Condiment “Pentru carne” de la AllSpiceWorld
  • 500 ml suc de rodie 
  • Jumătate de rodie
  • 20 g amidon
  • Jumătate de lămâie
  • Zahăr, sare după gust 

Metoda de preparare

Coastele se spală, se presară cu sare și condiment “Pentru carne”. Se pun într-un vas și se acoperă cu suc de rodie (250 ml) și se lasă pentru marinare pe 1 oră. 

Apoi coastele se așează în tava cuptorului și se dau la cuptor încălzit la 180 de grade pe 40 de minute. 

În acest timp, începem prepararea sosului de rodie: într-un vas cu amidon se toarnă suc de rodie cu un jet foarte fin (100 ml) amestecând încontinuu. 

În masa omogenă primită se toarnă sucul de rodie și se pune pe aragaz la încălzire. 

Se amestecă constant. 

După ce sosul s-a îngroșat, se stoarce jumătate de lămâie, puțin zahăr și semințe din jumătate de rodie. 

Sosul se aduce la clocot. 

Coastele preparate se stropesc cu sos de rodie și se servesc cu orice supliment. 

Poftă bună! 

Condimente din toată lumea