Rețete

Cafea Yemen

5 min

simplu

1 persoane

Ingrediente

  • 60 ml apă
  • Jumătate de linguriță de zahăr (după gust)
  • 1 linguriță cu vârf de cafea macinată Mocha (sau coaja de cafea Mocha) 
  • 1 g de condiment ASW «Pentru cafea Yemen» (pe vârful linguriței)

Metoda de preparare

Pentru prepaearea cafelei Yemen, nu se folosesc boabe de cafea macinate, doar coaja boabelor de cafea. 

Trebuie de menționat că nu orice cojă de cafea poate fi folosită. Pentru cafea Yemen se folosește doar coaja a cafelei Mocha. 

Încă un ingredient important în rețeta cafelei Yemen este cardamom, care face parte din condiment «Pentru cafea Yemen» și se adaugă după gust.

Cafea Marocană se prepară în mod tradițional.

Într-unibric înclălzit se pune cafea, condiment «Pentru cafea Yemen», zahărul și se amestecă.

Se toarnă apa, se amestică și se pune la foc. Se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc și se așteaptă până când cafeaua se retrage. Se dă din nou în clocot; acest procedeu se repetă de trei ori. După ce cafeaua e gata, în inbric se adaugă câteva picături de apă rece ca zațul să se lase pe fundul ibricului.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea