Rețete

Cosiță de carne pe ac de frigărui

60 min

bucătar-șef

4 persoane

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc fără exces de grăsime (sau pulpă de vită)
  • Condiment  “Pentru frigărui” (sau “Sare de Budjac”) de la AllSpiceWorld
  • 2 linguri de sos de soia
  • 20 g ghimbir 
  • 3 căței de usturoi 
  • Ulei vegetal 
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Carnea se taie peste fibre în bucăți de aproximativ 1 cm grosime și se bate puțin din două părți. 

Se presară cu sarea, condiment “Pentru frigărui” (dacă utilizați condimentul “Sare de Budjac”, nu adaugați sarea), se adaugă ghimbir tocat mărunt, usturoi, sos de soia, se amestecă bine și se lasă pentru marinare pe 1 oră. 

Din carne se împletesc cosițe și se pun pe aci de frigărui. 

Cosițele se ung cu ulei vegetal.

Se prăjesc la gratar timp de 10 minute, și se întorc des de pe o parte pe altă ca să se rumenească uniform și nu cumva să se ardă.

Carnea se servește cu legume coapte. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea