Rețete
Crumble cu mere de casă
50 min
simplu
6 persoane

Condimente
Ingrediente
- 6 cani de mere curatate si tocate, bucati de 2-3 cm
- ¼ pahare de zahăr
- 2 linguri de făină
- 1 lingurita scortisoara sau mixul "Pentru cafea Turceasca" de la ASW
Crumble firmituri:
- 1 cană de făină
- ⅓ pahare de zahăr alb
- ⅓ căni de zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară de la ASW
- ⅛ linguriță ghimbir măcinat de la ASW
- ¼ linguriță sare sau după gust
- 1/2 cană unt rece nesărat, tăiat in cubulețe
Metoda de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 190 ° C.
- Așezați toate ingredientele pentru crumble într-un castron mediu. Folosiți doar unt rece în această rețetă. Începeți să amestecați untul cu făină și alte ingrediente, frământați-l cu o furculiță până cand se formeaza asa numitele „crumbles” adica firmituri, unde bucățile mici de unt devin acoperite cu amestecul de făină și zahăr, deci o masa semiuscata cu aspect nisipos. După puneți-o în frigider, acest lucru va împiedica topirea aluatului și va ajuta la păstrarea structurii sale sfărâmicioase.
- Tăiați merele în bucăți și puneți-le într-un vas de copt de 2 litri, amestecați bine cu zahărul, făina și scorțișoara și întindeți-le pe fundul vasului.
- Deasupra presărați uniform cu Crumble și coaceți timp de 35-40 de minute, până când merele devin aurii și moale.
- Desertul serviți cald impreuna cu o lingură de înghețată.
Poftă bună!