Rețete

Draniki cu carne

40 min

mediu

3-4 persoane

Ingrediente

  • 300 g carne tocată  (vită + porc) 
  • Condiment  “Pentru tocătură” de la AllSpiceWorld
  • 1 ceapă 
  • 6-8 cartofi (mari) 
  • 2 ouă 
  • 1-2 linguri de făină
  • Sare
  • Ulei vegetal
  • Smântână

Metoda de preparare

Cartofii se curăță și se dau prin răzătoare medie. 

Se adaugă făina, sarea, piperul, ouăle și se amestecă bine.

Carnea tocată se presară cu sare, condiment “Pentru tocătură”, se adaugă ceapa tocată mărunt și se amestecă bine (se poate de adaugat puțină apă).

Câte ~1,5-2 linguri din amestec de cartofi se aranjează în tigaie încinsă cu ulei, nivelând ușor cartofii într-un cerc.

Din carne tocată se formează clătită mică și se pune în mijlocul cercului de cartof și se acoperă cu ~1 lingură de amestec de cartofi. 

Se călesc draniki pe o parte pînă se rumenesc. Apoi se întorc pe altă parte, se închid cu capacul, focul se reduce și se coace ~ 5-6 minute.

Se servesc dranhiki fierbinți și cu cmântână. 

Condimente din toată lumea