Recete

Vinete în sos dulce-acrișor

20 min

simplu

5 persoane

Ingrediente

  • 3 vinete 
  • 1/2 lingurițe de paprica afumată
  • 6 linguri de sirop de rodie
  • 3 linguri de Pasta de roșii
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de ulei de olive
  • 3 căței de usturoi
  • Ulei de floarea soarelui - pentru prăjit
  • 1 lingură de condiment ASW «Ierbe Italiene»
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Vinetele spălate și șterse se tae în felii, după ce se călesc la foc mare până se rumenesc, apoi se scot pe un șervețel de hârtie, să se absoarbă tot surplusul de ulei.
În tigaie se toarnă ulei de olive, miere, sirop de rodie și pasta de roșii și se incălzește la foc mic, amestecănd până sosul se îngroasă.
Sosul se pune peste vinetele călite, se presară cu paprica afumată, usturoi, sare după gust și «Ierbe Italiene». Se amesrică lent și se încălzește 2-3 minute. Serviți răcorit.

Condimente din toată lumea