Recete

Friptura de iepure la cuptor

40 min

mediu

5-6 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 3-4 cepe
  • ½ cană muștar de masă delicat
  • Condiment  «Pentru iepure» de la AllSpiceWorld (ASW)
  • Verdeață
  • Ulei vegetal
  • Sare
  • Chefir 

Metoda de preparare

Carnea se spală și se taie bucăți mici. 

Ceapa se taie solzi. 

Într-un ceaun adânc se pune carnea, presărată cu condiment  «Pentru iepure», se acoperă cu ceapă, se adaugă chefir astfel să acoperă complet carnea. Se presară cu sare, se amestecă, se închide cu capacul și se dă la frigider pe 12 ore pentru marinare. 

Peste carne marinată se adaugă muștarul, în cantitate dorită după gust, se amestecă și se lasă incă pe 10 minute la temperatra camerei. 

În tava de copt unsă cu ulei, se așează carnea și se dă la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade pentru 15 minute. Apoi se scoate, se întoarce și se pune îară-și la cuptor pentru încă 15 minute. Se presară cu verdeață, se unge cu marinadă, se dă la cuptor și se coace până carnea devine gătită. 

Se servește fierbinte.

Condimente din toată lumea