Rețete

Ghivece cu carne de vită fasole și ciuperci

70 min

mediu

5 persoane

Ingrediente

  • 500 g carne de vită  
  • 200 g fasole
  • 300 g roșii 
  • 300 g ciuperci
  • 200 g ardei grași 
  • 150 g ceapă
  • Condiment  de la ASW “Mix Mexican Taco”
  • Sare
  • Ulei vegetal
  • În loc de ghivece mici poate fi utilizat un vas cu capac cu volumul aproximativ de 2,5 l.

Metoda de preparare

Fasolele se pun la înmuiat pe 3-4 ore (de dorit peste noapte). Fasolele se fierb până sunt gata.

Ceapa se toacă. 

Carnea se taie cubulețe mici.

Ciupercile se taie în felii. 

Ardei grași se curăță de semințe și se taie în fâșii.  

Roșiile se taie cubulețe.

În ulei încins se călește ceapa.

Se adaugă carnea, se călește puțin.

Se adaug ciupercile și sarea. 

Se adaugă ardeiul gras și se călesc 5 minute. 

Se adaug roșiile, se mai călesc 2-3 minute. 

Se presară cu condiment “Mix Mexican Taco” și peste un minut se stinge focul. 

În cghivece se pune puțină carne. 

Peste carne se pun fasolele și iară-și carnea. Se toarnă puțină apă (aproximativ 500 ml). 

Se acoperă cu capac și se pune la cuptor. 

Se coace 1 oră la 180 de grade. 

Se presară cu verdeață - pătrunjel, mărar sau ceapă verde.

Condimente din toată lumea