Recete

Coaste de porc în miere

60 min

mediu

4 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 700-800 g coaste de porc
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 lămâie 
  • 1 portocală
  • Sare după gust
  • Condiment  “Pentru carne” de la AllSpiceWorld

Metoda de preparare

Coastele de porc se spală bine, se curăță de tendoane și pielițe albe, apoi se taie în porții. 
Se presară cu sare și condiment “Pentru carne”. 
Apoi se pregătește marinada. Se stoarce sucul de portocală și lămâie și se amestecă. Apoi se amestecă mierea, sosul de soia, muștarul și sucul de lămâie și portocală și se amestecă bine până marinada devine omogenă. 
Coastele se pun într-un bol adânc și se acoperă cu marinada. Se amestecă totul, astfel încât fiecare coastă să fie acoperită cu un strat de marinadă. Vasul se lasă într-un loc răcoros timp de 2 ore (dacă timpul permite, mai bine lăsați pe mai mult timp, până la 24 de ore).
După marinare coastele se așează în tava cuptorului, unsă cu ulei și se dă la cuptor încălzit. 
Se coace la foc mediu timp de o oră (aproximativ), se stropește din când în când cu marinada rămasă. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea