Rețete
Kebab din carne de vită
40 min
mediu
2-3 persoane

Condimente
Ingrediente
- 500 g vită, vițel ( pulpă, omoplat)
- 150 g slănină
- Condiment “Pentru tocătură” de la AllSpiceWorld
- 1 ceapă
- 50 g chiflă
- Sare
- Verdeață
Metoda de preparare
Carnea și slănina se toacă mărunt, se amestecă și se presară cu sare, condiment “Pentru tocătură”, se acoperă cu ceapă tocată, verdeață tocată, și se pune în frigider pe ~2 ore pentru marinare.
După marinare în carne se adaugă chiflă inmuiată în apă și stoarsă bine, și se dă prin mașina de tocat carne. Tocătura se amestecă și se bate bine pe o placă umezită bine cu apă.
Cu palme umezite cu apă se formează cârnați mici care se înfig cu țepușe.
Se călesc pe toate părțile în tigaie cu ulei bine încins fără adaugarea pesmeților, apoi se servește imediat.
Într-un vas separat se pune ceapa verde tocată gros, niște felii de lămâie, ketchup sau sos “Rosso”.
(rețeta găsiți în grupul nostru).