Recete

Kebab din carne de vită

40 min

mediu

2-3 persoane

Ingrediente

  • 500 g vită, vițel ( pulpă, omoplat)
  • 150 g slănină
  • Condiment  “Pentru tocătură” de la AllSpiceWorld
  • 1 ceapă 
  • 50 g chiflă 
  • Sare
  • Verdeață

Metoda de preparare

Carnea și slănina se toacă mărunt, se amestecă și se presară cu sare, condiment “Pentru tocătură”, se acoperă cu ceapă tocată, verdeață tocată, și se pune în frigider pe ~2 ore pentru marinare. 

După marinare în carne se adaugă chiflă inmuiată în apă și stoarsă bine, și se dă prin mașina de tocat carne. Tocătura se amestecă și se bate bine pe o placă umezită bine cu apă. 

Cu palme umezite cu apă se formează cârnați mici care  se înfig cu țepușe.  

Se călesc pe toate părțile în tigaie cu ulei bine încins fără adaugarea pesmeților, apoi se servește imediat. 

Într-un vas separat se pune ceapa  verde tocată gros, niște felii de lămâie, ketchup sau sos “Rosso”. 

(rețeta găsiți în grupul nostru).

Condimente din toată lumea