Recete

Cafea Libia

5-10 min

simplu

1 persoane

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • Jumătate de linguriță de zahăr (după gust)
  • 1 linguriță cu vârf de cafea macinată
  • 1 g de condiment ASW «Pentru cafea Libia» (pe vârful linguriței)

Metoda de preparare

Unul din avantajele cafelei Libia este combinarea de cafea cu anason, cardamom și kerob macinat. 

Dacă cafeaua se prepară în mașina de cafea, condimentul se pune direct în cană. 

Dacă cafeaua se prepară în ibric sau gheizer filtru de cafea, condimentul se amestecă cu cafea. 

Cafea Libia se prepară în mod tradițional. 

Într-unibric înclălzit se pune cafea, condiment «Pentru cafea Libia», zahărul și se amestecă. 

Se toarnă apa, se amestecă și se pune la foc. Se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc și se așteaptă până când cafeaua se retrage. Se dă din nou în clocot; acest procedeu se repetă  de trei ori. După ce cafeaua e gata, în inbric se adaugă câteva picături de apă rece ca zațul să se lase pe fundul ibricului.

Condimente din toată lumea