Recete

Omletă De La Mere Poulard

20 min

mediu

2 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 3-4 ouă 
  • 3-4 linguri de lapte (frișcă) 
  • jumatate de linguriță de condiment ASW «Pentru omletă»
  • 20 g de unt 
  • Sare
  • Verdeață pentru decor

Metoda de preparare

Se separă atent gălbenușile de albinușuri. Amestecăm gălbenușurile cu laprte (sau frișcă), condiment «Pentru omletă» și sare (după gust). Într-o tigaie se pune untul la încins, dacă aveți o tigaie antiaderentă, nu aveți nevoie de ulei. Gălbenușurile se pun în tigaie și se lasă la foc cât mai mic să se coacă.

Între timp zbatem albușurile cu puțină sare, până obținem o spumă solidă și se așează deasupra gălbenușilor legate folosind o spatulă pentru a o nivela. Se lasă în continuare la foc mic pentru încă 7-10 minute fară capac. Când albușul nu se mai lipește de spatulă autnci omleta este gata.

Omleta se scoate atent pe o farfurie, se taie în jumătate și se așează una peste alta cu albușurile în interior și se presară cu verdeața tocată.

Condimente din toată lumea