Rețete

Orez cu fructe de mare si legume

40 min

simplu

3-4 persoane

Ingrediente

  • Orez - 300 g
  • Fructe de mare - 600 g
  • Condimente "Pentru fructe de mare" din Santa Verde - 2 linguri
  • Ceapa - 2
  • Morcov - 1
  • Ardei dulce - 1
  • Porumb conservat - 5 linguri
  • Ulei de floarea soarelui - 60 ml
  • Sarat la gust

Metoda de preparare

  1. Turnați apă într-o cratiță, aduceți-o la fiert, asezonați cu sare și turnați orezul. Fierbeți orezul până când este gata (aproximativ 15 minute după ce a fiert din nou apa).
  2. Arunca orezul fiert pe o strecuratoare si lasa apa sa se scurga. Transferați orezul fiert într-un castron.
  3. Tăiați ardeii dulci în felii. Tăiați ceapa în cuburi mici. Tăiați morcovii în paie. Tăiați usturoiul.
  4. Intr-o tigaie se incinge uleiul de floarea soarelui. Prăjiți ceapa și usturoiul în acest ulei pentru câteva minute.
  5. Adăugați morcovii și prăjiți încă câteva minute.
  6. Scurgeți lichidul din conserva de porumb și transferați boabele împreună cu ardeii în tigaia cu ceapa cu usturoi și morcovi.
  7. Continuați să soțiți legumele până când ardeii sunt moi.
  8. Apoi adăugați fructele de mare la legume. Adaugati condimentele pentru fructe de mare Santa Verde, sare dupa gust si caliti 5-7 minute la foc mediu, amestecand pana cand fructele de mare sunt fierte.
  9. Transferați orezul fiert într-o tigaie.
  10. Amestecați astfel încât toate ingredientele să fie distribuite uniform între ele.
  11. Serviți fierbinte
  12. Poftă bună!

Condimente din toată lumea