Rețete

Orez cu unt si usturoi

20 min

mediu

3-4 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 2 linguri usturoi teiat de la ASW
  • 2 - 3 linguri ulei vegetal sau canola, semințe de struguri sau alt ulei cu aromă neutră
  • 2,5 lingurițe usturoi tocat
  • 4 linguri de unt sărat sau nesărat, împărțit
  • 1,5 căni de orez alb mediu sau lung
  • 2,5 căni bulion de pui
  • ¼ - ½ ceașcă de scallions feliate mărunt
  • Sare
  • Piper alb de la ASW

Metoda de preparare

  1. Încălziți o cratiță mare la foc mediu și adăugați 2 linguri de unt.
  2. Dupa ce untul va fi topit, adăugați usturoiul. Gatiti timp de 1-2 minute sau pana cand usturoiul incepe sa devina auriu si untul sa fie bine infuzat cu aroma de usturoi.
  3. Adăugați orez, amestecați pentru a acoperi orez cu untul de usturoi.
  4. Adăugați bullion și acoperiti tigaia. Aduceți-l la fierbere, apoi imediat reduceti focul la mediu-mic.Gatiti timp de 12 - 15 minute sau pana sau pana cand orezul a absorbit tot lichidul. Înclinați cratița pentru testare.
  5. Scoateți din aragaz si lăsați capacul închis încă 10 minute.
  6. Presărați cu ceapă proaspătă, usturoi crocant, sare și piper înainte de servire.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea