Rețete

Pakoras de legume în stil indian

15 min

simplu

2-3 persoane

Ingrediente

  • Făină - 250 g
  • Praf de copt - 10 g
  • Apa - 220 ml
  • Ardei iute măcinat din Santa Verde - 0,5 linguriță
  • Suc de lamaie - 20 ml
  • Condimente "Garam masala" din Santa Verde - 1 linguriță
  • Cartofi - 300 g
  • Ceapa - 220 g
  • Spanac - 100 g
  • Ulei vegetal - 400 ml
  • Sarat la gust

Metoda de preparare

  1. Se spală cartofii, se fierb în uniformă până sunt gata. Apoi decojiți-l și zdrobiți-l într-o stare asemănătoare unui piure fără a adăuga apă sau lapte.
  2. Se spală ceapa și se taie cubulețe mici.
  3. Se toacă mărunt spanacul.
  4. Cerneți făina într-un bol, adăugați praful de copt și amestecați bine ingredientele uscate. Apoi, puneți condimente - ardei iute măcinat de la Santa Verde, condimentând „Garam masala” de la Santa Verde și sare. Din nou, amestecați bine condimentele și făina.
  5. În mijlocul făinii se face o adâncitură și se toarnă apă. Adăugați suc de lămâie. Se amestecă ușor făina cu lichidul, frământând aluatul. Ar trebui să fie de consistență lichidă.
  6. Adăugați cartofii tăiați mărunt, ceapa și spanacul în bolul cu aluat. Amesteca bine.
  7. Într-o tigaie adâncă (sau o tigaie cu fundul gros), turnați suficient ulei vegetal pentru prăjire adâncă. Pune tigaia pe foc si incinge uleiul la foc mediu.
  8. Cu o lingură, culegeți amestecul de aluat cu legume și scufundați ușor într-un ulei fierbinte. Prăjiți pakoras aproximativ 5 minute până când sunt acoperiți cu o crustă aurie. Puneți pakorurile prăjite pe un prosop de hârtie sau un șervețel pentru a absorbi uleiul suplimentar. Pune-le pe o farfurie si serveste-le pe masa cu putin sos.
  9. Poftă bună!

Condimente din toată lumea