Rețete

Placinta cu dovleac

15 min

simplu

3-4 persoane

Ingrediente

  • Lapte acru sau zer - 500 ml
  • zahăr - 2 linguri
  • Condimente Santa Verde "Pentru plăcintă cu dovleac" - 1 lingură
  • Ulei vegetal - 2 linguri
  • Sare - 1 linguriță
  • Sifon cu oțet - 1 linguriță
  • Făină - 400 g
  • Dovleac - 500 g

Metoda de preparare

  1. Se amestecă laptele acru cu zahărul, sarea și uleiul vegetal, se adaugă sifon stins cu oțet.
  2. Adaugam faina treptat pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
  3. Împărțiți aluatul în 12 părți.
  4. Rulați fiecare pâine într-o prăjitură subțire. Deasupra cu dovleac ras amestecat cu condiment Santa Verde „Pentru Plăcintă cu Dovleac”. Adăugați zahăr după gust.
  5. Apoi luați marginile din părțile opuse și prindeți în centru.
  6. După ce am luat marginile rămase și ciupiți în centru.
  7. Acum trageți de colțuri și prindeți-le într-un cerc într-o direcție.
  8. După ce se formează placinta noastră de dovleac, trimiteți-o într-o tigaie preîncălzită unsă cu ulei vegetal. Prăjiți prima parte pe care sunt ciupiții.
  9. După ce s-a rumenit placinta noastră de dovleac, întoarceți-o pe cealaltă parte și închideți tigaia cu un capac. Mai așteptați câteva minute.
  10. Pofta mare!

Condimente din toată lumea