Rețete

Chiftele "Aricii"

80 min

mediu

5 persoane

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată (vită + porc) 
  • 1 lingură de condiment “Pentru tocătură” de la ASW 
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi 
  • 1 cană de orez 
  • 3 ouă 
  • 500 g smântână 
  • 100 g maioneză 
  • 4-5 linguri de sos “Rosso”(rețetă găsiți în grupul nostru) 
  • Sare

Metoda de preparare

În carne de porc și vită tocată se adaugă ceapa dată prin mașina de tocat carne, usturoiul dat prin presă pentru usturoi, condiment “Pentru tocătură” și sare. 

Orezul se fierbe până devine semifiert. 

Orezul se amestecă cu carne tocată, se adaugă ouăle crude și se amestecă bine cu mâinile. 

Apoi din carne se formează bile mici - "aricii".

Prepararea sosului: se amestecă smântână, maioneză și sos “Rosso” (sau ketchup).

În tava de cuptor unsă cu ulei se pun «aricii», turnând sosul pe fiecare strat de chiftele. 

Dacă nu vă ajunge suficient sos, atunci puteți adăuga puțină apă sau bulion.

Tava se dă la cuptor pe 1 oră la 180°C.

Condimente din toată lumea