Recete

Ruladă de cartofi cu ciuperci

60 min

mediu

2 persoane

Ingrediente

  • 200 g cartofi  (2 cartofi mari)
  • 200 g făină 
  • 2 ouă
  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă medie
  • 100 g cașcaval
  • 1 linguriță paprica
  • 1 linguriță condiment “Ierburi italiene” de la All Spice World
  • Susan 
  • Sare după gust
  • 3 linguri de ulei vegetal

Metoda de preparare

Ceapă tocată se călește în ulei încins aproximativ 5 minute. 

Se adaugă ciupercile și se călesc până dispare umezeala. Se adaugă sarea, condiment “Ierburi italiene” de la ASW, se amestecă, se stinge focul. Se răcorește. 

Cartofii se spală, se răcoresc și se dau prin răzătoare sau se face piure. 

Se adaugă făina, ouăle (un gălbenuș se lasă), puțină sare și se frământă aluatul. 

Aluatul se întinde în dreptunghi pe folie de plastic, deasupra se rade cașcavalul și se acoperă cu umplutura din ciuperci. Aluatul cu umplutura se rulează într-o ruladă și se turtește puțin. 

Deasupra rulada se înfibge cu furculiță, se unge cu gălbenuș bătut și se presară cu susan. 

Se coace pe hârtie pergament la cuptor preîncălzit la 180°С timp de 40 de minute. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea