Rețete

Prăjitură cu carne din lavaș subțire

40 min

mediu

2 persoane

Ingrediente

  • 2 foi de lavaș subțire
  • 400 g carne tocată (vită + porc)
  • Condiment “Pentru tocătură” de la AllSpiceWorld
  • 1 lingură de pasta de tomate sau sos “Rosso” (rețeta găsiți în grupul nostru)
  • 1 morcov
  • Ceapă 
  • Verdeață
  • 1,5 de păhar de chefir
  • 1 ou 
  • 200 g de cașcaval (cu ceag tare)
  • Sare
  • Piper

Metoda de preparare

Tocatura se presară cu sare și piper, apoi se călește cu ceapă și morcov aproximativ 10 minute, amestecând constant. 

Se adaugă condiment “Pentru tocătură” și o linguriță de pasta de tomate.

Tocătura răcorită se amestecă cu verdeață și cașcaval ras. 

Lavașul se așează cu o suprapunere pe părțile laterale ale vasului de copt. 

Jumătate de carne tocată se întinde pe lavaș. 

Chefirulș se amestecă cu ou. Lavașul se rupe în bucăți și se înmoaie în chefir.

Bucățile de lavaș inmuiate în chefir, le boțim și le punem boțite pe tocătură. Deasupra se așează încă un strat de tocătură rămasă.  

Apoi se acoperă cu foile întregi de lavaș. 

Ungem prăjitura cu chefirul rămas. 

Se dă la cuptor pe 15-20 de minute la 200°С.

Condimente din toată lumea