Recete

Pui Mexican

50 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 0,5 kg fileu de pui 
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi 
  • 1 conservă de porumb dulce
  • 2 linguri pasta de roșii (sau sos ROSSO – rețeta găsiți în grupul nostru)
  • 2 linguri de ulei vegetal 
  • Sare
  • Condiment “Mix Mexican TAKO” de la AllSpiceWorld 
  • Mărar

Metoda de preparare

Fileul de pui se taie cubulețe medii. 

Morcovul se taie cubulețe, ceapa se taie solzi. 

Într-o tigaie se încinge o cantitate mică de ulei vegetal și se adaugă morcovul și ceapa. Peste 3 minute se adaugă ardeiul gras. Se înăbușă timp de 8-10 minute până ceapa devine stecloasă. 

Apoi în tigaie se adaugă carnea de pui, se mai călește 10-12 minute, amestecând ușor.

 Într-o oală separată se toarnă 250 g de apă și se adaugă 2 linguri de pasta de roșii. Se amestecă bine. (sau 200 g de sos ROSSO).

Se deschide conserva de porumb, lichidul se scurge, porumbul se adaugă în tigaie. Apoi se adaugă 1 liguriță de condiment  “Mix Mexican TAKO” de la ASW, se presară cu sare, se amestecă. 

În tigaie se toarnă suc de tomate pregătit în prealabil, se acoperă cu capacul, focul se reduce la minim și se mai înăbușă 30-40 de minute. La 5 minute înainte de a stinge focul, se presară cu mărar tocat mărunt, usturoi pisat și 1 lingură de condiment. 

Puiul mexican se servește cu garnituri simple, cum ar fi cartofii, orezul sau paste, care se amestecă cu pui. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea