Recete

Pui Sichuan

40 min

mediu

3 persoane

Ingrediente

  • 0,5 kg piept de pui
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 0,5 linguriță ghimbir uscat măcinat
  • 0,5 cană sos de soia
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 100 g orez 
  • 50 g mazăre verde
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 100 g alune prăjite
  • Ceapă verde pentru decor
  • 1 lingură condiment «Mix Mexican TAKO»

Metoda de preparare

Pieptul de pui se taie cubulețe. 

Sosul de soia se toarnă într-o tigaie, se adaugă ghimbirul măcinat, usturoiul feliat și se aduce la clocot, amestecând. 

În sosul clocotit se adaugă pieptul de pui și se înăbușă aproximativ 15 minute.  

Ceapa se taie solzi, ardeii grași se taie bucăți mici.

Puiul se scoate cu strecurătoare, dar legumele tăiate se pun în tigaie și se călesc aproximativ 10-15 minute. 

Se diluează 2 lingurițe de amidon cu 6 linguri de apă.

Amidonul diluat se adaugă în sos cu legume, se adaugă puiul, condimentul «Mix Mexican TAKO» și se mai fierbe la foc mic până sosul se îngroașă. 

Aparte într-un castron se fierbe orezul, după ce se clătește într-o sită. 

Se adaugă mazărea verde.

Orezul se așează pe farfurie, peste el se pune puiul cu legumele și se presară cu alune tocate și ceapă verde tocată. 

Poftă bună! 

Condimente din toată lumea