Recete

Pulpe De Pui în Aluat

80 min

bucătar-șef

4 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 0,5 kg aluat de foitaj
  • 6 pulpe inferioare de pui
  • 1 lingură de condiment “Pentru găină” de la AllSpiceWorld (ASW) 
  • 300 g ciuperci (champignon)
  • 300 g vinete
  • 2 cepe medii
  • Sare
  • Ulei vegetal

Metoda de preparare

Pulpele se presară cu sare, condiment “Pentru găină” și se lasă la marinare pe 1 oră. 

Vinetele se taie cubulețe, se presară cu sare și se lasă pe 30 de minute. Apoi se spală în apă rece și se usucă. 

Ceapa se toacă mărunt. 

Ciupercile se curăță și se toacă mărunt. 

Ceapa se călește în ulei până se rumenește. 

Se adaugă vinetele și se mai călesc 5 minute. 

Apoi se adaugă ciupercile, puțină sare, se călesc până când apa lăsată de legume dispare. (aproximativ 15 minute). Apoi se dau la rece.   

Pulpele marinate se călesc în ulei vegetal pînă sunt gata (aproximativ 25-30 de minute). 

Aluatul se întinde la grosime de aproximativ 3 mm, se taie în pătrate 15*15 cm. 

În mijlocul pătratului se așează un strat de aluat din resturi, să nu se rupe fundul sacului.

În mijloc se pun 2-3 linguri de umplutură din ceapă, ciuperci și vinete.

Pe umplutură se pune pulpa. 

Marginile aluatutlui se adună în centru și se leagă cu ață. 

Ar fi bine să înfășurați partea liberă a oaselor cu folie de aluminiu, să nu se ardă.

În tava de cuptor se așează hârtie de copt și se unge cu ulei vegetal. 

Pulpele se așează pe tava cuptorului preîncălzită la 180 de grade. 

Se coc până se vor rumeni. (15-20 de minute).

Înainte de a servi, nu uitați să inlăturați ața.

Condimente din toată lumea