Recete

Mistreț în cuptor

60 min

mediu

4-5 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de mistreț
  • 3 cepe
  • 5 linguri de ulei
  • 1 păhar (200 ml) vin roșu
  • 1 păhar (200 ml) suc de mere
  • 2 linguri condiment ASW «Pentru vînat»
  • Pătrunjel
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Carnea se taie bucăți, cca 2-3 cm grosime, se adaugă sarea după gust. În vas pentru marinare se amestică vin roșu, suc de mere și 1 lingură de condiment ASW «Pentru vînat», se adaugă carnea și se lasă pentru decapare pe 12 ore într-un șoc răcoros.
Carnea se scoate din marinada, se usucă cu un prosop de hîrtie. Marinada se lasă pentru sos.
1 lingură de ulei se amestică cu 1 lingură de condiment «Pentru vînat», cu acest sos se unge carnea, se așează în tavaua cuptorului și se acoperă cu folie de aluminiu. Tavaua cu carne se dă la cuptor la 180oС pe 40-45 de minute, după ce se pune intr-un vas și se acoperă cu capac.
Marinada se pune la călit, se adaugă sucul din tava cuptorului rămas de la carne coaptă și se fierbe 10 minute, se presară sare după gust.
Carnea se taie felii și se pune în vas oval, sosul se toarnă peste carnea, se presară pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea