Recete

Slănină Ucraineană/ Bavariană / Maghiară / Classică

-- min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 1,5-2,0 kg slănină 4-6 cm grosime 
  • 2 căței de usturoi 
  • Sare
  • Condiment  “Pentru slănină ucranineană”/ “Pentru slănină bavariană”/ “Pentru slănină maghiară”/ “Pentru slănină classică” de la ASW.

Metoda de preparare

Slănina se taie «cărămizi» 8-10 cm lățime și aproximativ 20 cm lungime, cu marginile drepte.

Se freacă bine cu sare pe toate părțile, se pune într-o oală și se lasă 3 zile în frigider sau loc răcoros. 

Peste trei zile se scurge lichidul eliberat din slănină, slănina se curăță de sare veche și iară-și se freacă cu sare proaspătă. Se dă la frigider încă pe 2 zile. În acest timp slănina se va săra complet, dar sarea uscată pe slănină va indica că slănina este preparată.

Suprafața slăninei se curăță bine de sare.

Usturoiul se curăță, se dă pin presă pentru usturoi.

Slănina se freacă cu usturoiul pisat din toate părțile.  

Apoi se presară bine cu condiment  “Pentru slănină ucranineană”/ “Pentru slănină bavariană”/ “Pentru slănină maghiară”/ “Pentru slănină classică” de la ASW din toate părțile. 

Bucățile de slănină se înfășoară în folie de plastic și se pun în frigider timpt de 24 de ore. 

Slănina este gata!

Bucățile pentru consum zilnic se păstrează la frigider, „pentru mai târziu” - în congelator.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea