Recete

Solyanka De Carne

130 min

bucătar-șef

4 persoane

Ingrediente

  • 600-700 g carne de vită/vițel sau porc (pe os) (pentru bulion: 2,5-3 l apă, 1 ceapă, 1-2 frunze de dafin, 3 boabe de enibahar, sare)
  • 300 g coaste afumate 
  • 200 g șuncă
  • 200 g salam afumat 
  • 1 ceapă
  • 2-4 castraveți murate
  • 100 g olive 
  • 2 linguri de sos “Rosso” (rețeta este în grupul nostru),
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingură de unt
  • Pătrunjel 
  • Lămâie  (pentru servire)
  • Smântână (pentru servire)
  • Sare
  • Piper negu măcinat 

Metoda de preparare

Carnea de vită și coastele se pun în cratiță, se acoperă cu apă și se aduc la clocot. 

Apoi se trânge spuma, se adaugă o ceapă curățată și se mai fierbe 2 ore la foc mic. 

Cu 15 minute de a fi gata se adaugă sarea, frunză de dafin, și boabe de piper negru. 

Carnea se scoate din bulion, se scot ceapa și condimentele, bulionul se strecoară. 

Carnea se scoate se pe oase și se taie în fâșii. 

În acela-și mod se taie șunca și cârnațul afumal. 

Castraveții se taie în fâșii, se pun în tigaie, se adaugă puțin bulion și se înnăbușe 5-7 minute. 

Apoi castraveșii se adaugă în cratița cu bulionul. 

Ceapa se curăță li se taie în inele apoi în sferturi.

În tigaie se topește unt și ulei vegetal, se adaugă ceapa, sarea, piperul și se calește până se moaie. 

Se adaugă sosul  “Rosso”, se amestecă și se adaugă ceapă călită. 

Apoi se adaugă carnea feartă, șunca și cârnațul. 

Se adaugă ilovele, se amestecă și se mai gătește 10-15 minute. 

Se acoperă cu capacul și se lasă pe 15 minute. 

La servire în fiecare farfurie se pune o felie de lămâie, smântăna și verdeață.

Condimente din toată lumea