Recete

Supă cu chifteluțe

40 min

simplu

3 persoane

Ingrediente

  • 400 g de carne tocată (vită+porc)
  • 4-5 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • Condiment “Pentru supă” de la AllSpiceWorld
  • Ulei vegetal pentru prăjit
  • Sare
  • Piper
  • Ingrediente pentru 2 l de apă

Metoda de preparare

Carnea tocată se pune într-o oală, se presară cu piper și se amestecă bine, apoi se formează bile mici - chiftelele.

Cartofii se spală, se curăță și se taie cubulețe.

Într-o cratiță se toarnă apa, se dă în clocot și se adaugă sarea și cartofii, iară-și se aduce la clocot. 

Ceapa se curăță și se toacă.

Morcovul se curăță și se taie cubulețe.

Pe tigaie cu ulei bine încins se prăjește ceapa 2 minute.

Apoi se adaugă morcovul și se mai prăjește amestecând ~4 minute.

În cratița cu cartofi se adaugă legumele prăjite și chifteluțele formate.

Se aduce la clocot și se mai fierbe încă ~5-10 minute. 

În 2-3 minute până supa este gata, se adaugă jumătate de lingură de condiment (pentru cratiță mare adaugați o lingură întreagă).

Stingeți focul și lăsați pe 5-10 minute sub capac. 

Condimente din toată lumea