Rețete
Supă de vită (Kharcho)
140 min
mediu
12 persoane
Condimente
Ingrediente
- 1,36 kg carne de vită
- 3 lingurițe de sare
- 2 lingure de condiment “Hmeli-suneli” de la ASW
- 4 linguri de ulei
- 1 ceapa medie tocata
- 2 țeline tocate mărunt
- 4 cani bulion de vita + 4 cani apa filtrata
- 790g de roșii tăiate cubulețe
- 2 frunze de dafin uscate de la ASW
- 1 linguriță coriandru măcinat de la ASW
- 1 linguriță de paprica afumată de la ASW
- 2 catei de usturoi presati
- 1/2 cană de orez alb, am folosit Jasmine
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat, plus încă pentru servit
- 1/4 cană de mărar proaspăt tocat, plus încă pentru servit
Metoda de preparare
- Presărați carnea cu 3 lingurițe de sare și amestecați.
- Încălziți o cratiță mare, 5 litri, la foc mediu / mare și adăugați 2 linguri de ulei.
- După ce uleiul este fierbinte, adăugați carne de vită în 2 portii, sotateti până se rumenesc pe toate părțile. Scoateti din oală și lasati deoparte. Nu vă faceți griji cu privire la prepararea acestuia.
- Adăugați ceapa tocată și țelina cu mai mult ulei, după cum este necesar. Sotiti 5 minute până se înmoaie legumele.
- Adăugați roșii cu sucul lor, 4 căni de bulion, 4 căni de apă, 2 foi de dafin și carne de vită rumenită. Aduceți la fierbere, apoi reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de 1,5-2 ore sau până când carnea de vită este moale.
- Adăugați 1/2 cană de orez alb, 2 lingurițe de suc de lămâie, 2 căței de usturoi presați, 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de paprica afumata, 2 linguri de condiment “Hmeli-suneli” de la ASW. Acoperiți și fierbeți la foc mic 20 min sau până când orezul este fraged.
- Scoateți-l de pe foc și adăugați 1/4 cană de pătrunjel și 1/4 cană de mărar, apoi acoperiți-l și lăsați-l să se încălzească încă 10 min înainte de servire.
- Condimentați după gust cu sare și piper după dorință. Serviți cu ierburi proaspete.