Rețete

Supă de vită (Kharcho)

140 min

mediu

12 persoane

Ingrediente

  • 1,36 kg carne de vită
  • 3 lingurițe de sare
  • 2 lingure de condiment “Hmeli-suneli” de la ASW
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie tocata
  • 2 țeline tocate mărunt
  • 4 cani bulion de vita + 4 cani apa filtrata
  • 790g de roșii tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin uscate de la ASW
  • 1 linguriță coriandru măcinat de la ASW
  • 1 linguriță de paprica afumată de la ASW
  • 2 catei de usturoi presati
  • 1/2 cană de orez alb, am folosit Jasmine
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat, plus încă pentru servit
  • 1/4 cană de mărar proaspăt tocat, plus încă pentru servit

Metoda de preparare

  1. Presărați carnea cu 3 lingurițe de sare și amestecați.
  2. Încălziți o cratiță mare, 5 litri, la foc mediu / mare și adăugați 2 linguri de ulei.
  3. După ce uleiul este fierbinte, adăugați carne de vită în 2 portii, sotateti până se rumenesc pe toate părțile. Scoateti din oală și lasati deoparte. Nu vă faceți griji cu privire la prepararea acestuia.
  4. Adăugați ceapa tocată și țelina cu mai mult ulei, după cum este necesar. Sotiti 5 minute până se înmoaie legumele.
  5. Adăugați roșii cu sucul lor, 4 căni de bulion, 4 căni de apă, 2 foi de dafin și carne de vită rumenită. Aduceți la fierbere, apoi reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de 1,5-2 ore sau până când carnea de vită este moale.
  6. Adăugați 1/2 cană de orez alb, 2 lingurițe de suc de lămâie, 2 căței de usturoi presați, 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de paprica afumata, 2 linguri de condiment “Hmeli-suneli” de la ASW. Acoperiți și fierbeți la foc mic 20 min sau până când orezul este fraged.
  7. Scoateți-l de pe foc și adăugați 1/4 cană de pătrunjel și 1/4 cană de mărar, apoi acoperiți-l și lăsați-l să se încălzească încă 10 min înainte de servire.
  8. Condimentați după gust cu sare și piper după dorință. Serviți cu ierburi proaspete.

Condimente din toată lumea