Recete

Cafea Turcească

5 min

simplu

1 persoane

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • Jumătate de linguriță de zahăr (după gust)
  • 1 linguriță cu vârf de cafea macinată
  • 1 g de condiment ASW «Pentru cafea Marocană» (pe vârful linguriței)

Metoda de preparare

Cafeaua Turcească este cea mai răspândită metodă de preparare în Orient. 

În mod tradițional se prepară în ibric.

Într-unibric înclălzit se pune cafea, condiment «Pentru cafea Yemen», zahărul și se amestecă.

Se toarnă apa, se amestecă și se pune la foc. Se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc și se așteaptă până cănd cafeaua se retrage. Se dă din nou în clocot; acest procedeu se repetă de trei ori. După ce cafeaua e gata, în inbric se adaugă câteva picături de apă rece ca zațul să se lase pe fundul ibricului.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea