Rețete

Befstroganov

40 min

mediu

2-3 persoane

Ingrediente

  • 400 g carne de viță  (mușchi, cotlet sau omoplat) 
  • Condiment “Pentru vițel” de la AllSpiceWorld
  • 2 cepe 
  • 150-200 g smântână
  • 50 g unt
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingură de făină
  • 1-2 linguri de sos “Rosso”(rețeta o găsiți în grupul nostru) 
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper negru măcinat 

Metoda de preparare

Carnea se spală, se usucă bine cu prosoape de hârtie și se taie în felii cu grosimea de 5-7 mm.

Apoi carnea se pune între două straturi de folie de plastic (sau într-o pungă) și se bate bine. 

Carnea bătută se taie în fâșii subțiri peste fibre. 

Ceapa se curăță și se taie sferturi apoi în felii. 

Într-o tigaie se încinge 30 g de unt și 2 linguri de ulei vegetal, se adaugă ceapa, se presară cu sare, condiment “Pentru vițel” și se călește la foc mic pînă se moaie, amestecând din când în când. Apoi 

Se presara ceapa prîjita cu făină si se amesteca.

Apoi se adaugă smântâna, sosul de roșii Rosso (după gust) și se amestecă. 

Se aduce la clocot și se adaugă puțină apă (astfel încât sosul să nu fie prea gros sau subțire) și se amestecă. 

Sosul se mai fierbe puțin, amestecând constant pentru a obține densitatea dorită și o consistență uniformă.

Se presară cu sare și piper.

Altă tigaie se încinge bine, cu untul rămas (20 g) și 1 lingură de ulei vegetal. 


În tigaia se adaugă carnea (se poate de prăjit carnea în porții mici, dar nu neapărat). Se călește 3-4 minute până este gata, se adaugă sare și pepr. 

Apoi carnea călită se adaugă în tigaie cu sos, se amestecă și se mai gătește 2-3 minute la foc mic. 

După gust se adaugă sarea, condiment “Pentru vițel”, ketchup sau smântână. 

Se servește cu piure de cartofi, cartofi fierți sau orez. 

Se presară cu verdeață tocată. 

Condimente din toată lumea