Rețete

Burrito

40 min

simplu

6 persoane

Ingrediente

  • 6 tortillas/sau lavaș 
  • 500 g piept de pui 
  • 2 ardei grași 
  • 2 cepe medii
  • 3 căței de usturoi
  • 3 roșii medii
  • 6 linguri fasole roșie conservată
  • Porumb dulce conservat după gust
  • 200 g cașcaval cedar 
  • 1 lingură de dcondiment ASW «Mix Mexican TACO»

Sos salsa (toate ingredientele se întroduc în blender și se mixzează):

  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă  mare 
  • 2 linguri suc de lămâie 
  • 1 lingură  condiment ASW «Ierburi Italiene»
  • Sare și piper după gust

Metoda de preparare

Legumele se taie felii subțiri.
Carnea de pui la fel se taie felii.

Într-o tigaie se călesc legumele la foc mare 3-4 minute. 

Se adaugă usturoiul pisat și roșii date prin răzătoare (cojițele de roșii se înlătură).

Se înăbușă la foc mediu 10-12 minute, după ce se adaugă 1 lingură de condiment ASW «Mix Mexican TACO» și se ia de pe foc.
Tortilla se încălzește la cuptor până devine moale, după ce se scoate, se pune pe masă, se pun ingredientele pregătite (pui cu legume) pe tortillă, câte 2-3 linguri, 1 lingură de fasole roșii, porumb după gust și brînză rasă, se rulează într-un pachețel și se călește pe tigaie închisă încălzită cu ulei pe ambele părți.

Sosul salsa se pune peste burrito, se presară cu cașcaval și se pune în cuptor până ce cașcavalul se va topi.
Punem burrito intr-un vas, îl decorăm cu verdeață și îl punem pe masă.

Poftă bună!


Condimente din toată lumea