Rețete

Carne În Stil Chinezesc

40 min

mediu

5 persoane

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc sau vită
  • 2 cepe medii 
  • 3 ardei grași de diferite culori
  • 1 conservă de ananas

Pentru aluat:

  • 2 ouă 
  • 150 g de făină de grâu

Pentru sos:

Pe 1 cană de apă:

  • 0,5 lingurță oțet de mere
  • 1-2 linguri pasta de roșii
  • 1 linguriță de amidon
  • 1-2 linguri zahăr 
  • 1-2 linguri sos de soia 

Condimente:

  • Rădăcina de ghimbir
  • 1-2 lingurițe praf de coriandru
  • 2 căței de usturoi

Metoda de preparare

Carnea, ardeii grași și ceapa se taie în bucăți.

Din făină și ouă se face aluatul, carnea se dă prin aluatul primit și se călește la foc mediu până se formează o crustă aurie.

Pentru sos luați suc de ananas, sos de soia și pasta de roșii, se adaugă oțet de mere și amidon diluat în apă rece. 

Ingredientele se amestecă, se adaugă zahărul, se pune la foc și se fierbe până la gros, amestecând constant. 

Într-o tigaie separată se toarnă uleiul vegetal (preferabil va fi ulei de susan, dar dacă lipsește, utilizați ulei vegetal), se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoi, rădăcina de ghimbir tăiată în fâșii și coriandru. 

După ce se călesc, se adaugă carnea, bucățile de ananas, ardeii grași, se acoperă cu sos și se mai înăbușă 15-20 de minute, amestecând din când în când. 

Condimente din toată lumea