Rețete

Ficat de pui cu legume

40 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 400 g ficat de pui (posibil cu inimile de pui) 
  • 1 lingură de condiment “Ierburi provensale” de la AllSpiceWorld (ASW)
  • 1 vînătă 
  • 2 morcovi 
  • 2 cepe (posibil cepe roșii) 
  • Sare
  • Ulei de olive (sau vegetal) + ghee (sau unt) pentru prăjit 
  • Pătrunjel

Metoda de preparare

Ficatul de pui se curăță de pelicule, se spală, se usucă, se taie cubulețe medii.

Se presară cu sare, condiment “Ierburi provensale”, se stropește cu suc de lămâie și se lasă pe 15 minute pentru marinare. 

Vînăta se taie cubulețe, se presară cu sare și se lasă pe 20 de minute. Peste 20 de minute se scurge lichidul format. 

Ceapa și morcovul se taie cubulețe și se călesc în ulei, apoi se adaugă cubulețele de vînătă.

Când ceapa se rumenește, se adaugă ficatul și se înnăbușă până este gata, amestecând din când în când. 

În câteva minute de a fi gata, se adaugă usturoiul și un vârf de condiment “Ierburi provensale”.

Se presară cu pătrunjel poftim la masă.

Condimente din toată lumea