Rețete

Crumble cu mere de casă

50 min

simplu

6 persoane

Ingrediente

  • 6 cani de mere curatate si tocate, bucati de 2-3 cm
  • ¼ pahare de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingurita scortisoara sau mixul "Pentru cafea Turceasca" de la ASW

Crumble firmituri:

  • 1 cană de făină
  • ⅓ pahare de zahăr alb
  • ⅓ căni de zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară de la ASW
  • ⅛ linguriță ghimbir măcinat de la ASW
  • ¼ linguriță sare sau după gust
  • 1/2 cană unt rece nesărat, tăiat in cubulețe

Metoda de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 190 ° C.
  2. Așezați toate ingredientele pentru crumble într-un castron mediu. Folosiți doar unt rece în această rețetă. Începeți să amestecați untul cu făină și alte ingrediente, frământați-l cu o furculiță până cand se formeaza asa numitele „crumbles” adica firmituri, unde bucățile mici de unt devin acoperite cu amestecul de făină și zahăr, deci o masa semiuscata cu aspect nisipos. După puneți-o în frigider, acest lucru va împiedica topirea aluatului și va ajuta la păstrarea structurii sale sfărâmicioase.
  3. Tăiați merele în bucăți și puneți-le într-un vas de copt de 2 litri, amestecați bine cu zahărul, făina și scorțișoara și întindeți-le pe fundul vasului.
  4. Deasupra presărați uniform cu Crumble și coaceți timp de 35-40 de minute, până când merele devin aurii și moale.
  5. Desertul  serviți cald impreuna cu o lingură de înghețată.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea