Rețete

Dorada cu legume

40 min

mediu

2-3 persoane

Ingrediente

  • 1 peste Dorada (greutate 300-400 gr);
  • 20 g usturoi;
  • 3g frunze de busuioc proaspăt;
  • 20 g morcovi;
  • 20 g tulpină de țelină;
  • 15 g ceapa rosie;
  • 20 g piper bulgaresc;
  • 15 g unt;
  • 30 ml vin alb;
  • Ulei de masline;
  • 1 linguriță de condimente ASW "Ierburi Provensale"
  • Sarat la gust

Metoda de preparare

  1. Coacem capul de usturoi nedecojit la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute. Răciți-l.
  2. Spălați și curățați peștele. Faceți incizii verticale pe pește și puneți cățeii de usturoi copți decojiți. Puneți frunze de busuioc în abdomen.
  3. Pe o tigaie uscată puneți o foaie de hârtie de copt, sarați pentru a nu se lipi peștele, tornați puțin ulei de măsline. Puneți peștele, sarați deasupra.
  4. Telina, morcovi, ardei gras taiați cu cubulete, ceapa cu rondele.
  5. Întindeți legume deasupra. Puneți legumele si rondele de ceapă, apoi un bloc de unt și stropiți cu condimente ASW „Ierburi Provensale”. Încă puțin sarați și turnați vin.
  6. Trimiteți tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18 minute. În timpul procesului de gătire, peștele trebuie udați de mai multe ori cu sucul eliberat.
  7. Transferați peștele pe o farfurie și turnați din nou sucul rămas în tigaie. Puteți stropi peștele fiert cu sumac.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea