Rețete

Supă de pește

60 min

simplu

4-5 persoane

Ingrediente

  • 1 kg pește
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 cartofi
  • 1 lingură de condiment ASW «Pentru supă de pește»
  • 100-150 g orez
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Peștele se curăță neapărat de branhii, apoi se spală în apă rece și se pune în cratiță de 4-5 litri. Apoi se adaugă o ceapă întreagă curățată, un morcov curățat, se adaugă apa și se pune la foc mare. 

Când începe să fiarbă se face focul mediu, și se strânge spuma. Se recomandă adaugarea lămâiei pentru a elimina posibilul miros puternic de pește. Bulionul se fierbe până peștele este gata 20-30 de minute, apoi se scoate cu strecurătoarea și se pune pe o farfurie. Bulionul format se trece prin sită și se toarnă într-o cratiță curată, ceapa și morcovul se aruncă. 

Legumele rămase se curăță și se taie cubulețe mici, ceapa și morcovul. Cartofii se taie cubulețe mai mari.  

Bulionul preparat se aduce la clocot apoi se adaugă legumele tăiate și orezul. Se fierbe 20-30 de minute. În acest timp peștele se curăță de oase și se pune într-o farfurie curată. La final în bulion se adaugă condiment ASW «Pentru supă de pește» după ce focul se stinge. Peste 10 minute puteți să serviți supa. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea