Rețete

Friptură de miel la cuptor (grătar)

60 min

mediu

6-7 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel (oaie)
  • 5 cepe 
  • 2 linguri de condiment «Pentru miel» de la ASW 
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • Sare

Metoda de preparare

Carnea de Miel se spală, se curăță de tendoane și pielițe albe, se taie bucăți egale. 

Ceapa se toacă mărunt. O parte de ceapă se pune pe fundul vasului, în care va fi marinată carnea. 

Fiecare bucată de carne se presară cu sare, condiment «Pentru miel» și se așează în straturi în vas, se stropește cu ulei vegetal și se presară ceapa. Vasul se acoperă cu capacul (folie de plastic) și se pune în frigider peste noapte pentru marinare. 

În dependență de tipul carnei, se pune pe aci de frigărui sau în tavă și se coace 5-10 minute la foc mare(caldura de carbune), apoi se prepară la foc mediu. 

*Dacă folosiți condiment «Sare de budjac» de la ASW cu paprika, procesul de decapare va dura 1,5-2 ore.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea