Rețete

Vin fiert

20 min

simplu

5 persoane

Ingrediente

  • 2 litri vin roșu de casă
  • 1 lingură de condiment  “Pentru vin fiert” de la AllSpiceWorld 
  • 4 linguri de zahăr 
  • 1 lămâie

Metoda de preparare

Se curăță subțire coaja lămâiei (sau se dă prin răzătoare), lămâia curățată se taie în felii. 

La foc mic încălzim vinul cu condimente “Pentru vin fiert”, lămâie, coaja lămâiei și zahărul.

Vinul se aduce la  maxim 80°С, nu se fierbe! 

Când castronul începe să „facă zgomot”, parcă fierbe în curând, vinul se acoperă cu capacul și focul se stinge. Se lasă sub capac pe10-15 minute. 

Facem gulerul de zahăr:

Pentru a forma gulerul de zahăr, se umezesc marginile cănilor cu apă sau zeamă de lămâie (dacă preferi combinații de gusturi) și se presează într-un castronel cu zahăr, cât să se lipească bine cristalele de zahăr de sticlă.

Vinul fiert se strecoară în căni și se servește cu o plăcere mare!

Condimente din toată lumea