Rețete

Chiftele in sos de roșii cu usturoi

50 min

mediu

3 persoane

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocată de vită (sau mix vită și porc)
  • 1 ceapă
  • 1 felie de pîine albă
  • 1 ou 
  • pătrunjel 
  • 1 linguriță de muștar (picant)
  • Condiment “Mix Mexican Taco” de la AllSpiceWorld
  • Sare 
  • Piper

Pentru sos de roșii:

  • 1-2 roșii
  • 2 linguri pasta de roșii
  • pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 0,5 de păhar de apă sau bulion
  • Sare
  • Piper

Metoda de preparare

Pentru prepararea chiftelelor:

Ceapa se curăță, se toacă sau se dă prin răzătoare. 

La pâine se taie coaja, miezul feliei se înmoaie în lapte doar câteva secunde, apoi se stoarce bine. 

Pătrunjelul se spală, se usucă și se toacă.

În carne tocată se adaugă pâine, ceapă, ou, muștar, sare, piper și condiment “Mix Mexican Taco”, se frământă bine, obținând o pastă cât mai omogenă.

Din compoziția de carne se formează bile mici.  

Chiftelele se călesc într-o tigaie cu unlei încins, la foc mediu, câte 2-3 minute pe fiecare parte. 

Apoi focul se reduce și chiftelele se mai călesc ~3-4 minute până sunt gata. 

Chiftelele preparate se pun într-un vas, se acoperă și se pun deoparte. 


Pentru prepararea sosului:

Suc de carne și ulei rămas în tigaie se dau prin sită. 

Roșiile (fără coajă) se dau prin răzătoare. 

Usturoiul se dă pin presă pentru usturoi. 

Pătrunjelul se toacă.

Într-o tigaie curată se toarnă uleiul cu suc de carne dat prin sită și se încălzește, apoi se aduagă pasta de roșii, se mai călește 5 minute până sosul se ingroașă.

Se adaugă pasta de roșii, usturoiul, se amestecă și se mai călește ~2 minute. Se presară cu sare și piper, apoi se adaugă bulionul sau apa și se aduce la clocot. 

Apoi focul se reduce și sosul se mai călește ~3 minute, din când în cînd se amestecă. 

In sos se adaugă pătrunjel, se amestecă, se acoperă cu capacul și se lasă pe 3-5 minute. 

Apoi chiftelele se pun în sos și se încălzesc. 

Se servesc chiftelele cu spaghete și sos de roșii.

Condimente din toată lumea