Rețete

Panforte di Siena

60 min

mediu

2-3 persoane

Ingrediente

  • Migdale -  ½ de păhar
  • Alune – ½ de păhar
  • Smochine – ½ de păhar
  • Coji de citrice confiate – ½ de păhar
  • Făină – 180 g
  • Zahăr - 130 g 
  • Miere – ½ de păhar
  • Apă pentru sirop – 1 lingură 
  • Condiment «Pentru cafea…» de la ASW – jumătate de linguriță

Metoda de preparare

Cuptorul se preîncălzește la 150 de grade.
Nucile se pun pe tava cuptorului și se dau la cuptor pe 20-25 de minute până se rumenesc. Smochinele se taie cubulețe mici. Făina se amestică cu condimente «Pentru cafea…», de la ASW (se poate de luat orice condiment pentru cafea: de la Cafea Turcească până la cafea Libia - cu fiecare condiment va fi un gust diferit și delicios). Se adaug nucile și cojile de citrice confiate.

Zahărul se amestică cu mierea și apa,se pune la fiert la foc mediu și se aduce la fierbere.  După ce zahărul se topește, siropul se mai fierbe 1minut, și se ia depe foc. După ce imediat se toarnă în amestecul de făină și se frământă până aluatul devine vârtos. Apoi aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu puțin unt, se aranjează și se întinde frumos cu mâna. Se dă la cuptorul preîncalzit și se coace 30-35 de minute. După care scoatem, lăsăm să se răcorească complet. Se desprinde de tava cu un cuțit și se pune într-un vas. Se decorează cu zahăr pudră, apoi se taie pătrate mici.


Poftă bună!

Condimente din toată lumea