Rețete

Piept de pui in creme sos de lamaie cu cimbru

35 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 piepti de pui fără oase si piele
  • 1 linguriță usturoi tocat
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță sare împărțită
  • 1/2 linguriță piper negru macinat de la ASW
  • 1 lingura unt
  • 1 linguriță făină de uz general
  • 1,5 cani lapte
  • 1/2 linguriță coaja de lamaie
  • 1/2 linguriță cimbru uscat de la ASW

Metoda de preparare

  1. Frecați pieptul de pui cu usturoi, suc de lămâie, 1/2 linguriță sare și piper și puneți-l deoparte timp de 15-20 de minute.
  2. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați piept de pui. Gatiti sanii timp de 5-6 minute pe fiecare parte pana cand sunt fierte si nu roz din interior. 
  3. Dupa fierte, scoateti pieptul de pui din tigaie și puneti-le deoparte pe o farfurie. Acoperiți farfuria cu folie pentru a menține sânii calzi.
  4. În aceeași tigaie încălziți untul și adăugați făina. Amestecați făina timp de un minut, apoi începeți să turnați încet laptele, amestecând continuu, până când tot laptele este amestecat și nu rămân cocoloașe. 
  5. Adaugă restul de sare, coaja de lămâie și cimbru și amesticati. 
  6. Adăugați puiul înapoi în tigaie și fierbeți încă două minute. 
  7. Serviți imediat.

Condimente din toată lumea