Rețete

Porcolt

50 min

mediu

5 persoane

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc (pulpă)
  • 100 g untură ungurească
  • 3 cepe
  • 3 ardei verzi
  • 4-5 roșii
  • 2 linguri condiment ASW «Amestec de legume»
  • 1 linguriță de chimen
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de boiaua dulce
  • Sare după gust 

Metoda de preparare

Carnea se taie cubulețe până la 3 cm lungime.

Ceapa se curăță și se toacă. Într-o cratiță adâncă se topește untura, se adaugă ceapa și se călește până devine moale, dar cănd începe să se rumenească, se reduce imediat focul. Apoi se adaugă boiaua dulce și se amestecă bine. Boiaua roșie determină culoarea și aroma mâncării. 

Boiaua trebuie să se dizolve în grăsime și să prăjească dar numai un pic, după ce se adaugă carnea, sarea după gust, chimenul și se amestecă. La etapa aceasta, culoarea mâncării trebuie să fie roșie. 

Porcoltul se acoperă cu un sfert de cană de apă sau bulion și se fierbe sub capac, până toată apa se evaporează. 

Apoi se mai adaugă puțină apă și se înăbușă la cel mai mic foc.  Este important să fie puțină apă, ca carnea să se înăbușă în suc propriu, dar să nu se fearbă. Peste o oră se adaugă ardei verde, roșii decojite și usturoiul tocat. Porkoltul se înăbușă până devine gătit complet. 

La final mâncarea trebuie să fie de stul de deasă de culoarea roșu  închis.

Când carnea este gata, se adaugă condimentul «Amestec de legume» de la ASW, se stinge focul și se lasă pe 10 minute. Se servește cu cartofi sau fără. Se presară cu pătrunjel proaspăt. 

Poftă bună!

Condimente din toată lumea