Rețete

Ratatouille Ușor

45 min

simplu

3-4 persoane

Ingrediente

  • 1 vinetă mică tăiată cubulețe
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 1 ceapă tocată
  • 1 dovlecel mare tocat
  • 1 ardei gras verde, galben sau portocaliu, tocat
  • 2 cani de roșii tăiate cubulețe
  • 1 linguriță de busuioc uscat de la ASW
  • ¼ linguriță cimbru uscat de la ASW
  • 2 lingurite patrunjel uscat de la ASW
  • ½ linguriță sare sau mai mult după gust
  • ⅛ linguriță de piper negru de la ASW
  • Busuioc proaspăt și pătrunjel pentru servire

Metoda de preparare

  1. Amesticați vinetele cu sare și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare timp de 15 minute. Clătiți și uscați.
  2. In ulei de masline gatiti ceapa si usturoiul la foc mediu, 2-3 minute.
  3. Adaugati vinete și fierbiti până se înmoaie, aproximativ 6-8 minute.
  4. Amestecati ingredientele rămase și lasati-le la foc mic.
  5. Gatiti neacoperit 20-30 minute amestecand ocazional pana cand leguma atinge coacerea dorita. (Mai scurt pentru legumele crocante fragede, mai lung pentru legumele mai moi și roșii înăbușite).
  6. Gustați și condimentați cu sare și piper daca trebuie.
  7. Presărați busuioc proaspăt și serviți cald.

Condimente din toată lumea