Rețete

Șnițel Vienez din carne de vită

40 min

simplu

2-3 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 500 g carne de vită (vițel) pulpa
  • 1 lingură de condiment “Sare de Budjac” de la AllSpiceWorld 
  • 2-3 linguri de lapte sau frișcă 
  • 2 ouă
  • 8-10 linguri de făină
  • 100 g pesmeți măcinați
  • 100 g ulei vegetal
  • Pătrunjel - pentru decor

Metoda de preparare

Carnea se taie peste fibre în bucăți de 1,5-2 cm grosime.

Felia de carne se acoperă cu folia de plastic și se bate, până când se subțiază bine. În final, trebuie să avem niște felii de 5-8 mm grosime.

Șnițelul bătut se asezonează cu condimentul “Sare de Budjac” și se lasă pentru marinare 20-30 de minute. 

Într-o oală se sparg ouăle, se adaugă puțină sare, frișcă, 1 lingură de ulei vegetal și se bat cu furculița. 

Șnițelul se dă prin făină, apoi prin ou și la urmă prin pesmeți. 

Se călește în tigaie încinsă cu unt câte 5 minte pe fiecare parte la foc mediu, până se formează o crustă aurie. 

Șnițelele prăjite se scot imediat și se așează pe o tavă așternută cu strat dublu de hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se dreneze de grăsimea în exces. 

Se servește cu orice garnitură, dar trebuie de amintit că carnea de vită nu se combină bine cu gusturile acre și dure.

Cele mai bune garnituri vor fi cartofii, varza de Bruxelles, ciuperci.

Condimente din toată lumea