Recete

Costiță la gratar

90 min

mediu

5-6 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 2 kg  costiță (orice fel de carne)
  • 2 cepe
  • 2 linguri de condiment ASW «Pentru vînat »
  • 3-4 linguri de ulei 
  • 100 ml sos (suc) de rodii
  • 4 ardei grași 
  • 0,5 kg de ciuperci
  • Ceapa verde, pătrunjel, semințe de rodie 
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Condimentul «Pentru vînat» se amestică cu ulei.
Umezeala de pe costița se înlătură cu prosop de hîrtie, se pune intr-un vas de yena, se presară cu sare și ceapă tăiată mărunt, se unge cu ulei condimentat. Apoi carnea se acoperă cu jumătate de sos de rodii (sau suc), și se lasă pentru decapare peste noapte acoperită cu folie alimentară.
Pregătim gratarul până carbunele se sting puțin, și pe jarul acesta prăjiți costița pe ambele părți până se rumenesc și prind o crustă frumoasă circa 30 de minute. Se permite carbonizarea ușoara stratului superior a carmnei din cauza arderei grăsimei scurse, dar e bine de evitat focul deschis. Așezăm carnea prăjită în tava de prăjituri, pe deasupra se toarnă sosul de rodii care a rămas, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 1-2 ore, se coace la foc mic.( depinde de grosimea costișei ) Din când în când se adaugă câteva carbune noi, pentru a menține temperaturile.
În același timp în partea liberă a grătarului se calesc legume și ciuperci. Carnea se aranjează într-un vas cu legume și ciuperci. Se presară cu semințe de rodie și verdeața tăiată mărunt. Costița se taie în porții direct pe masa.
Poftim la masă!

Condimente din toată lumea